Het Rode Kruis Herentals werkt mee aan de Vlaamse campagne voor meer bloedgevers. In Herentals loopt de actie onder de naam: 1 + 1 is eentje meer. Wie de volgende maanden gaat 'bloed geven' kan een fiets winnen.

Rode Kruis-Herentals zoekt 100 nieuwe bloedgevers en geeft hen de kans een fiets te winnen.



In het kielzog van de nationale wervingscampagne om 40.000 nieuwe donoren te vinden, gaat Rode Kruis-Herentals de uitdaging aan om dit jaar 100 nieuwe bloedgevers te werven.

Kato en Marijn De Valck zijn de gezichten van de nationale campagne. In diverse video's op youtube sporen zij ons aan om donor te worden.

In Herentals gaan we van start met de actie "1 1 is er eentje meer". Onze 450 bestaande donoren worden aangespoord om een nieuwe bloedgever mee te brengen. En we krijgen heel wat hulp :

Met dank aan Fietsen Hendrickx uit Herentals, kan wie bloed komt geven op de collectes van mei en augustus 2012 een fiets winnen. Iedere bloedgever dingt mee naar deze mooie prijs, maar nieuwe bloedgevers en hun aanbrengers krijgen extra winstkansen. De trekking vindt plaats op de collecte van 20 augustus om 20u30.

De stad hangt traditiegetrouw onze spandoek op in het centrum. Zij maakten het ook mogelijk dat alle 18-jarigen uit Herentals ondertussen een uitnodiging kregen om bloed te komen geven. Affiches worden gehangen op diverse openbare locaties.

Een groot aantal horecazaken promoten de collectes met placemats – bierviltjes en eveneens affiches.

De Peuter Aannemingen kondigt de collectes aan op hun lichtkrant langs de Lierseweg.



Meer info over bloedgeven en de nationale wervingscampagne kan je vinden op http://www.bloedgevendoetleven.be/

Meer info over de Herentalse wervingscampagne kan je krijgen bij voorzitter Francis Van Leemputte, 014-70 30 89

of per mail voorzitter@herentals.rodekruis.be



Bloed geven kan in

Herentals op 14 en 21 mei van 17u30 tot 20u30 in zaal 't Hof, Grote Markt 41

Morkhoven op 10 mei van 17u30 tot 20u30 in de parochiezaal aan de kerk, Goorstraat



Foto's: Kristof Baelus / Nnieuws